תאמינו או לא: ישבן גדול הוא סגולה לצאצאים חכמים יותר!

הוכח מדעית: לילדיהן של בעלות היקף מותן וירכיים גדול יותר, יכולות קוגניטיביות גבוהות יותר! צמד חוקרים מהמחלקה לאפידמיולוגיה באוניברסיטת פיטסבורג שבארה"ב חקר ומצא קשר ישיר בין היקף המותן והירכיים של אמהות ליכולות ההתפתחותיות של צאצאיהן. במילים אחרות, המחקר קובע שילדיהן של אמהות בעלות ישבן גדול, צפויים להשיג ציונים טובים יותר, להיות בעלי מחשבה מהירה וחדה יותר ובכללי – להיות חכמים יותר. קים קרדשיאן נושמת לרווחה.

הישבן הוא באופן מובהק, ללא עוררין (ועוד הרבה לפני החזה), ה-איבר, שמיליוני נשים ברחבי העולם אינן מרוצות ממראהו. מכוני כושר, תוכניות אימון, תכשירי הרזייה ואין-ספור דיאטניות עשו את הונם מחוסר שביעות הרצון המובנה שיש לנו הנשים לגבי האחוריים שלנו. "ישבן חטוב ומוצק", מבטיחים לנו מאמני הכושר האישיים, בסמנם את האידיאל הרצוי בתוך המכנס שלנו. נכון, בתרבויות רבות בעולם, הישבן הגדול הוא סמל למיניות האישה ומושא הערצה מצד הגברים. אבל אנחנו, אנחנו עדיין לא בהכרח מרוצות כשה"תוכעס" שלנו לא נדחס בג'ינס שהוא מידה או שתיים קטן יותר מזה הנוכחי.

אם שואלים את סטיבן גאולין ואת וויליאם לאסק, צמד חוקרים מהמחלקה לאפידמיולוגיה (מדע העוסק בחקר התפלגות המחלות באוכלוסיות ומציאת גורמים אשר משפיעים על התפלגות זו) באוניברסיטת פיטסבורג שבארצות-הברית, הרי שישבן גדול הוא דווקא יתרון, בכל הנוגע להתפתחות הקוגניטיבית של הדור הבא. במחקר שערכו השניים, הצביעו החוקרים של קשר ישיר בין היקף המותן והירכיים של נשים לבין תוצאות מבחנים ויכולות מחשבה של ילדיהן של אותן נשים. החוקרים מסבירים את מסקנותיהם בכך שבפלג הגוף התחתון של הנשים, מצבורים גדולים של חומצות שומן ארוכות שרשרת (DHA)  מסוג אומגה 3 שהן מרכיב עיקרי לבנייתו של המוח האנושי וקליפת המוח. המצבורים הללו למעשה מסייעים לרך הנולד בבניית המוח ובשלבי ההתפתחות הראשונים שלו, תוך שהוא ניזון מחומצות השומן גם בעת השלבים הראשונים של ההנקה.

smart-baby2

קשר ישיר בין היקף המותן והירכיים של נשים לבין תוצאות מבחנים ויכולות מחשבה של ילדיהן

פרופסור לאסק, אף כתב ספר שלם בנושא השומן הנשי והצורך האנושי הביולוגי של גופן בנוכחותו. כותרת הספר, אגב, היא בפשטות: "מדוע נשים צריכות שומן". לאסק נוגע בסוגיה שעוסקים בה משחר האנושות המתייחסת להבדלים הגופניים שבין נשים לגברים: "דומה שהמיסתורין לגבי השומן בגופן של נשים, שנע בממוצע סביב ה-30% ממשקל גופן, נעוץ בסיבות אבולוציונית והתפתחותיות של המין האנושי." לאלו מאיתנו שמוצאות נחמה בממצאי המחקר, מוסיף הפרופסור ומדמה את הימצאות השומן בירכיים להימצאות שומן בגופם של דובים הנכנסים לתרדמת החורף שלהם או לוויתנים החיים באוקינוס הארקטי. באמת תודה פרופסור. דובים, לוויתנים, יש לך דרך מיוחדת להחמיא לנו הנשים.

החוקרים טוענים כי הגוף הנשי "המיר" במהלך התפתחותו האבולוציונית, חלק ממסת השריר שלו במאגרי שומן. הוא מציין כי הצורך של העובר ושל הצאצאים היונקים בחומצות השומן, הם הסיבה לכך שהנשים אינן "נהנות" מממוצע של כ-10 אחוזי שומן בגופן, כמו הגברים. עוד גורס המחקר, כי במהלך ההנקה, גוף האישה מאבד חלק גדול מהשומן העודף, בדיוק מהסיבה הזו, של ההזנה. אמהות מניקות ישילו מגופן כחצי קילו שומן לחודש, יותר מאלו שאינן מניקות. "במהלך חמש מיליון השנים האחרונות, שילש המוח האנושי את נפחו ולכן ככל הנראה הצורך האבולוציוני הגובר והולך שלנו במקורות של חומצות שומן" מוסיפים החוקרים.

המלכה-האם-ביונסה

המלכה האם: ביונסה

אבל עזבו אתכן מצידוקים אקדמיים ותובנות מחקריות. הכח השני כבר לא צריך אותם כדי להתגאות בהיקפי ישבן מכובדים. את "העבודה המלוכלכת" כבר עשו עבורנו אייקוניות כמו ג'ניפר לופז וקים קרדשיאן, שללא ספק נחשבות לשתי נשי נחשקות במיוחד, לא מעט בזכות הישבן הלא קטן שלהן. דיוויד ביינברידג', ביולוג מאוניברסיטת קיימברידג' באנגליה, חקר גם הוא את מבנה הגוף הנשי ומסביר גם הוא את המשיכה הגברית לבעלות היקפים תחתונים "מכובדים" בביקוש הגברי לנשים שצאצאיהן יהיו מוצלחים יותר, בדיוק כפי שמשתמע ממחקרם של לאסק וגאולין.

המשיכה למראה ישבן גדול הפכה לכל-כך אופנתית עד שיש כיום נשים המבקשות לעצב מחדש את ישבנן בדרך ניתוחית ולאו דווקא במטרה להקטינו. "נשים רבות חולמות על אחוריים מושלמים כמו של ג'ניפר לופז, או מריה קארי ופונות לביצוע ניתוח ישבן" מתאר את התופעה ד"ר נמרוד פרידמן, מומחה לכירורגיה פלסטית ואסתטית, בעל מרפאה בתל אביב. "חשוב לזכור, לצד הרצון של הנשים בשינוי, כי ניתוחים פלסטיים לא צריכים להתבצע כתוצאה מניסיון לחיקוי מודל כלשהו או מטרנדים. מאפינו של הטרנד הוא – שהוא חולף. תוצאות הניתוח אינן חולפות. הן נשארות והן עלולות לגרום לעגמת נפש קשה במידה והניתוח לא מתאים פרופורציונאלית למנותחת, ואף לא לאישיותה". אז מה עושים? פרידמן מסביר: "ראשית צריך לחשוב פעמיים מה המניעים המביאים אותך לניתוח. להתייעץ עם הקרובים ולמצוא את הרופא המומחה, המיומן ובעל הניסיון שיוכל לעזור ולהבין אם הרצון לניתוח הוא מהמניעים הנכונים. אם תגיעי לידיים הנכונות, המקצועיות והאמינות, ולא תחסכי בכסף בכל מה שנוגע לגופך, תוכלי למצוא את התשובות הנכונות".

קים-קרדשיאן

קים קרדשיאן.

ג'ניפר-לופז

ג'ני פרום דה בלוק. לופז.

השאר תגובה

המייל שלכם לא יפורסם. Required fields are marked *

*

הרשמי לניוזלטר וקבלי את הגיליון הבא לפני כולם!

שם

דואר אלקטרוני *

profashioncover88
בכל עת, ניתן יהיה להסיר את שמך מרשימת התפוצה.